Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

ΠΟΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας. Στην ομοιοπαθητική θεραπευτική κάθε αρρώστια αντιμετωπίζεται σαν μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση.
Δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά άρρωστοι. Ο ανθρώπινος οργανισμός θεωρείται ενιαίο σύνολο, σώματος - συναισθήματος - διανόησης και όχι μεμονωμένα συμπτώματα. Συνεπώς δεν έχει νόημα η ερώτηση «έχετε φάρμακο για την τάδε ασθένεια;» γιατί η κάθε περίπτωση στην Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και σχολαστικά.Στο παρακάτω διάγραμμα αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες παθήσεις-καταστάσεις στις οποίες μπορεί να φανεί πολύτιμη η ομοιοπαθητική ιατρική:
Ψυχιατρική

Νευρολογία
Ωτορινολαρυγγολογία
Καρδιαγγειακό
Πνευμονολογία
Γαστρεντερολογία
Παθολογία - Διάφορα
Δερματολογία
Ουροποιητικό
Μυοσκελετικό
Ανδρολογία
Γυναικολογία
Παιδιατρική

Ο κάθε ασθενής οφελείται σε διαφορετικό βαθμό και χρόνο από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Παράγοντες που επηρεάζουν την ομοιοπαθητική θεραπεία και την πορεία του ασθενούς είναι ο χρόνος από την έναρξη της νόσου, το είδος και βαθμός των παθολογοανατομικών αλλοιώσεων, προηγούμενες χημικές θεραπείες, η κληρονομικότητα, η ηλικία, κλπ. Είναι απαραίτητο το πλήρες ιατρικό και ομοιοπαθητικό ιστορικό πρωτού μπορέσουμε να γίνει η οποιαδήποτε πρόγνωση για ένα συγκεκριμένο ασθενή.


Σημείωση: η ειδικότητα του γιατρού είναι δευτερευούσης σημασίας όσον αφορά την ομοιοπαθητική θεραπεία. Ο κάθε ομοιοπαθητικός γιατρός που έχει μια ειδικότητα στη συμβατική ιατρική, με την ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίζει εξίσου καλά οποιαδήποτε πάθηση, είτε αυτή ανήκει στην ειδικότητά του είτε όχι. Ο καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της θεραπείας είναι η σωστή εφαρμογή της ομοιοπαθητικής από τον ιατρό.
Μπορείτε να βρείτε άρθρα και πληροφορίες για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, ταξινομημένα στις παρακάτω κατηγορίες:
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ / ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ / ΑΣΘΜΑ / ΑΥΠΝΙΑ / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ / ΓΡΙΠΗ / ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ / ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ / ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ / ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ / ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ / ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ / ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ / ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ / ΥΠΝΟΣ / ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

                                                                                                        www.homeopathy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου