Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Θεσσαλονίκη
Σε δωρεά εξοπλισμού αποθήκευσης, ψύξης και διατήρησης βλαστοκυττάρων προς την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» προέβη ο σύλλογος «Ανοιχτή Αγκαλιά».

«Πρόκειται για εξοπλισμό αξίας 60.000 ευρώ ενώ το συνολικό ποσό της δωρεάς ανέρχεται στις 150.000 ευρώ μαζί με το κόστος της ανάπλασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Τράπεζας Βλαστοκυττάρων», ανέφερε η πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», Γιολάντα Βλάχου.
Παράλληλα επισήμανε ότι πρόκειται για τη δεύτερη δωρεά του Συλλόγου προς την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου σε διάστημα δύο χρόνων. Η πρώτη δωρεά είχε γίνει το 2009 και αφορούσε εξοπλισμό αξίας 120.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παράδοση της δωρεάς βραβεύτηκαν πέντε νηπιαγωγοί που μετείχαν στο πρόγραμμα παρέμβασης για την αγωγή υγείας με στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και την τροποποίηση των καταναλωτικών προτύπων στα νήπια.

«Η παχυσαρκία σε 30 χρόνια από σήμερα θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου ατόμων μέσης ηλικίας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά παχύσαρκα νήπια κινδυνεύουν μετά από τριάντα χρόνια να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα», ανέφερε ο υπεύθυνος του προγράμματος, αναπληρωτής καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Καρδαράς, εξηγώντας τους λόγους της υλοποίησής του. Στο πρόγραμμα, που διήρκεσε 2 χρόνια, μετείχαν 34 νηπιαγωγεία από την Κεντρική Μακεδονία.

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου