Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΑΝΔ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Αθήνα
Για «πλήρες αδιέξοδο» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο θέμα της σύμπραξης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Μιλώντας στη Βουλή προειδοποίησε: «Αν δεν βοηθηθεί από το Δημόσιο κλείνει και έχει περίπου 1.000 εργαζόμενους. Δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε και να προσλαμβάνουμε προσωπικό που θα έχει ανάγκη».


«Δεν μπορεί να γίνει η σύμπραξη ανάμεσα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και μια κερδοσκοπική εταιρία, μπορεί όμως να γίνει ανάμεσα στο Ερρίκος Ντυνάν και σε άλλα παρεμφερή νομικά πρόσωπα του δημοσίου και ιδιωτικά, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόσθεσε ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει δεκτή την γνωμοδότηση του ΝΣΚ και δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο όσο και αν ο ίδιος έχει διαμορφώσει νομική άποψη.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος μίλησε για δύο πορίσματα που έχει στα χέρια του, τα οποία και κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή σχετικά με την εκτίμηση οικονομικής βιωσιμότητας του Ερρίκος Ντυνάν όπου υπάρχουν ορισμένες διαπιστώσεις.

«Αν δεν βοηθηθεί από το δημόσιο το Ερρίκος Ντυνάν κλείνει και έχει περίπου 1.000 εργαζόμενους. Δεν έχουμε χρήματα για να δώσουμε και να προσλαμβάνουμε προσωπικό που θα έχει ανάγκη. Άρα υπάρχει πρόβλημα για την παροχή των υπηρεσιών υγείας σε πολίτες αλλά και για τους 1.000 εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί» ανέφερε.

«Είναι λύση να επιτρέψουμε τη πώληση του νοσοκομείου; Να αγοράζει το ΕΣΥ το νοσοκομείο αυτό; Με τι λεφτά; Κατά το ΝΣΚ το Ερρίκος Ντυνάν ιδρύεται, διαλύεται, αλλά δεν πωλείται» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε στοιχείο του προβλήματος το ότι το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να συμφωνήσει και έκανε λόγο για πλήρες αδιέξοδο.

Ανέφερε, επίσης, ότι έδωσε εντολή να εξοφληθεί η οφειλή ύψους 1.400 εκ ευρώ του Ερυθρού Σταυρού προς το Ντυνάν, ενώ χαρακτήρισε σκάνδαλο το να αναλάβει το δημόσιο τα χρέη ενός νοσοκομείου.

«Να αναλάβουμε εμείς τη νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να επιτρέψουμε εμείς τη σύμπραξη του Ερρίκος Ντυνάν με ιδιωτική κλινική είναι αδύνατον» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε μετά από συζήτηση με τους αρμόδιους τομεάρχες των κομμάτων, να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση για τη πώληση του.

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου