Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                       
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ                                                                  
ΤΗΛ. 210 5220954 – 955, 210 5240146
ΦΑΞ: 210 5220721, e-mail: despfsa@otenet.gr
AΡ.ΠΡΩΤ: 3159                                                                     Αθήνα, 1 Ιουνίου 2011
                                                                                                           
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ
κ. Κυριάκο Σουλιώτη
                                                                        Κοιν.:               - Π.Φ.Σ.
                                                                                                - Φ.Σ.Π.
                                                                                                - Φ.Σ. Αχαΐας

- Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας
& Κοιν. Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη                     
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα 1/6/11 και για ακόμα μία φορά, ο ΟΠΑΔ βρίσκεται να είναι ασυνεπής στις υποσχέσεις του. Σύμφωνα με όσα είχατε υποσχεθεί και εσείς και ο Υπουργός Υγείας, (ο οποίος μάλιστα ισχυριζόταν ότι θα παραιτούταν στην περίπτωση μη υλοποίησης της υπόσχεσής του), μέχρι 30/4/2011 θα είχαν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ που θα αφορούσαν λογαριασμούς του 2010, για συνταγές που είχαν εκτελεσθεί στα φαρμακεία μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010.
Η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για τις 31/5/2011, με τη δικαιολογία ότι προέκυψαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα είχαν τακτοποιηθεί εντός του Μαΐου. Σήμερα λοιπόν, στις  πιο πολλές περιοχές της Αττικής δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις σας.
Τα προσκόμματα και οι δικαιολογίες που καταθέτουν σαν απαντήσεις οι διάφορες ΥΠΑΔ στις ερωτήσεις του Συλλόγου, έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Στη Δυτική Αθήνα π.χ., η ΥΠΑΔ ισχυρίζεται ότι για να πληρωθούν οι περσινοί καλοκαιρινοί μήνες, θα πρέπει όλα τα εντάλματα να επιστρέψουν στο ελεγκτικό συνέδριο, να υπογραφούν,  να προσκομισθούν νέες φορολογικές ενημερότητες, οι οποίες έχουν λήξει όπως είναι φυσικό, κ.λπ. Επίσης, η ΥΠΑΔ της Ανατολικής Αθήνας έχει πληρώσει μόνο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2011. Απλήρωτα παραμένουν τα φαρμακεία για το 2010 από τον Ιούνιο και μετά.
Επειδή οι προσπάθειες μας για τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας δεν καρποφορούν, αφού για διαφόρους λόγους, που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν απαντάτε στις κλήσεις μας, σας ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως τα εξής:

·         Ποια είναι η νέα «υπόσχεση» εκ μέρους σας για τις πληρωμές κάθε μιας ΥΠΑΔ, ξεχωριστά, και εάν πρόκειται να πληρωθούμε φέτος ή…… του χρόνου.
·         Είναι δυνατόν εφόσον έχει πληρωθεί ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος 2011 με φορολογικές ενημερότητες, να ζητάτε να προσκομισθούν νέες για το 2010; Οι φορολογικές ενημερότητες για το 2011, δεν καλύπτουν τους προηγούμενους μήνες του 2010; Η απαίτηση αυτή από τις ΥΠΑΔ μας θυμίζει την απαίτηση κρατικών φορέων, να ζητούν απολυτήριο γυμνασίου όταν υπάρχει πτυχίο πανεπιστημίου!!!
·         Η υπόσχεσή σας για καθημερινή ενημέρωση των πληρωμών μας, έχει πάει στις καλένδες. Ο κ. Σακοράφας δεν μας ενημερώνει πλέον, η δε επικοινωνία μας με τις ΥΠΑΔ (τυχαία;) έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι δεν δικαιούστε να κρατήσετε rebate για το μήνα Απρίλιο, όπως επίσης και για τους υπόλοιπους μήνες, εάν δεν εξοφληθούν πρώτα ΟΛΕΣ οι προηγούμενες οφειλές του ΟΠΑΔ. Ως εκ τούτου, αν προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια να είστε σίγουρος ότι θα προσφύγουμε στα δικαστήρια διεκδικώντας τη δικαίωση μας. 
Μετά τιμής,

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος                                                             Ηλίας Γιαννόγλου


www.fsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου