Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Εκδόθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, το δελτίο που καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων, και θα ισχύσει από την Παρασκευή 20/05/2011, μετά και από την ενσωμάτωση της μείωσης του χονδρεμπορικού κέρδους σύμφωνα με το άρθρο 38 του N. 3918/2011, και σχετική τροποποίηση της ισχύουσας αγορανομικής διάταξης.


                                                                                                                                     www.sfee.gr

ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕς ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Παντελης Χουλακης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ. «Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω», προειδοποίησε χθες από το Ηράκλειο της Κρήτης ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μέσα Ιουλίου αναμένονται -όπως είπε- οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον τομέα της υγείας. Μάλιστα, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου, ο κ. Λοβέρδος προέβλεψε ότι, αν δεν έχουν γίνει οι προωθούμενες αλλαγές, είτε ο ίδιος βρίσκεται στη θέση του υπουργού είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση είτε η Ν.Δ. στα πράγματα, είναι δεδομένο ότι το 40% από τα 139 υφιστάμενα νοσοκομεία της χώρας δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ - OTC

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ : ΕΔΩ

OTC :  ΕΔΩ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΠΙ !

Ενα πολυχάπι την ηµέρα, το οποίο περιέχει τέσσερα κοινά φάρµακα για τη ρύθµιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, µειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

ΙΚΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ (ΞΑΝΑ) !!!!

Θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με την ποσότητα αναγραφομένων φαρμάκων σε συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» Γ55/846 27-05-11

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31/5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ 1/6

ΘΕΜΑ: "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΓΙΑΤΡΟΥΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/05/2011


Αθήνα, 25 Μαΐου 2011

                                                                                                ΠΡΟΣ
                                                                                                Τα ΜΜΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί πιθανότητας στάσης των πληρωμών του Δημοσίου προς τους Δικαιούχους, μας προξένησε όχι μόνο έκπληξη αλλά και οργή.
Οργή γιατί εμείς βιώνουμε συνεχώς τη στάση πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ και πολύ καιρό. Το πολυδιαφημιζόμενο από την κυβέρνηση μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του.
Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών έρχεται να βεβαιώσει αυτά που τόσο καιρό υφιστάμεθα και να απαιτήσει από τους πολίτες της χώρας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να επενδύσουν σε ανύπαρκτες προοπτικές και να εμπιστευθούν αυτούς που τους οδηγούν αποδεδειγμένα στον αφανισμό τους!
Γίνεται;


Μετά τιμής,

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Λουράντος                                                             Ηλίας Γιαννόγλου



www.fsa.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

SVELTE 30

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τo προϊόν Svelte 30, το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους, περιέχει την δραστική ουσία σιβουτραμίνη, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ 7ου ΙΚΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του 7ου ΙΚΑ, που πλέον αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου, αλλά και στο καθημερινό ωράριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι ειδικευόμενοι και μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός παθολόγος (ο οποίος τελεί υπό παραίτηση), γιατί οι υπόλοιποι ειδικευμένοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

PHARMABIT ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο του φαρμακείου σας,απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΑΝΑΓΕΝΝΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη τεχνική με τη χρήση βλαστοκυττάρων για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αρθρώσεων θα έχουν στο κοντινό μέλλον οι γιατροί στη διάθεσή τους, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Ακόμη και... ασπιρίνη δυσκολεύονται να βρουν οι ασθενείς στα φαρμακεία. Τα ράφια τους αδειάζουν μέρα με τη μέρα, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, παρατηρούνται προβλήματα στην τιμολόγηση των σκευασμάτων. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν ότι επανεξάγονται φάρμακα στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη.

ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ALMAZ ΑΠΟ ΤΗΝ PRAKSIS

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στο ALMAZ (Τριπτολέμου 12 – Γκάζι) με πρωταγωνίστριες τις Λένα Αλκαίου και την Ειρήνη Χαρίδου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν όλοι μία ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Εθελοντισμό και στην αφιλοκερδή κοινωνική προσφορά.