Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ Ο ΑΝΔ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Αθήνα
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους ιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο. Ο ίδιος δήλωσε ότι δε θα είχε καμία αντίρρηση εάν το αποδεχθούν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, ο κ. Λοβέρδος αναφερθείς στην προσθήκη που αφορά την δυνατότητα των πανεπιστημιακών ιατρών να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, δηλαδή να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, σε όλη την Ελλάδα (μέχρι σήμερα μπορούσαν μόνον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), είπε ότι παράλληλα είναι «πρόθυμος να κουβεντιάσει το θέμα της παροχής δυνατότητας άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος και από τους ιατρούς του ΕΣΥ».

«Είμαι έτοιμος να το προσθέσω κι αυτό και το λέω ξεκάθαρα. Δέχομαι σκέψεις και προτάσεις γιατί οι ιατροί του ΕΣΥ να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο (με τους πανεπιστημιακούς); Σας λέω ότι εδώ είμαι, το βλέπω κι αυτό εάν το βλέπει και η εθνική αντιπροσωπεία» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αν οι βουλευτές (συμπεριλαμβανομένης της συμπολίτευσης) δεν το θέλουν «πώς θα το προτείνω;».

Η αντίδραση της ΝΔ, πάντως, ήταν θετική και μέσω του Αθ.Γιαννόπουλου τονίστηκε ότι «έφτασε η ώρα να καταλάβουμε ότι ένα σύστημα πρέπει να έχει και κάποιες άλλες δυνατότητες».

Όπως είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ «υπάρχει μια μονολιθικότητα στο ΕΣΥ, δηλαδή γίνονται όλα μέσα στο νοσοκομείο κι εκεί υπάρχει η ατιμία ορισμένων με τα "φακελάκια", ενώ τελικά εμείς υποθάλπουμε αυτό το σύστημα».

Στην προοπτική των ιδιωτικών ιατρείων για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ αντέδρασαν από τα κόμματα της Αριστεράς τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ.Χαραλάμπους, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Κριτσωτάκης ο οποίος σχολίασε ότι μετά και την συμφωνία της ΝΔ φαίνεται ότι «κάτι πάει να γίνει εδώ», ενώ αντιδράσεις εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Αθ.Λεβέντης. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο ΛΑΟΣ.

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου